Palma łososiowa

0 (0 ocen)

  • 10 min

A to mój przypadkowy wynalazek:)

  • 10 min

Składniki:

  • Dwa filety z łososia
    Duża cebula
    Creme fraiche
    Mała cukinia
    Świeże zielone szparagi
    Czarny sezam
    Pieprz i sól

Palma łososiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy szparagi, bo to zajmuje nam najwięcej czasu. Ja zwykle obieram je do 2/3 wysokości.


    Podczas gdy szparagi się gotują, kroimy łososia na cienkie plasterki i siekamy cebulkę. Podsmażamy cebulkę, dodajemy łososia, doprawiamy. Gdy łosoś się podsmaży dodajemy 250ml creme fraiche. Zmniejszamy ogień do 1-2 i pozwalamy się jeszcze troszkę podgotować. Nie zapominamy o mieszaniu:)

    W międzyczasie kroimy cukinie w półksiężyce i wrzucamy do urządzenia do gotowania na parze.
    Po 10 minutach jest gotowa. Dorzucamy ja do naszego łososia i mieszamy.

    Gotowe szparagi układamy w 'palme' i nakładamy łososia z cukinia. Posypujemy sezamem czarnym lub ewentualnie białym, jeśli nie posiadamy czarnego!
    Gotowe, delikatne i rozpływające się w ustach danie:)
    Polecam

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy