Palma łososiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Gotujemy szparagi, bo to zajmuje nam najwięcej czasu. Ja zwykle obieram je do 2/3 wysokości.
Podczas gdy szparagi się gotują, kroimy łososia na cienkie plasterki i siekamy cebulkę. Podsmażamy cebulkę, dodajemy łososia, doprawiamy. Gdy łosoś się podsmaży dodajemy 250ml creme fraiche. Zmniejszamy ogień do 1-2 i pozwalamy się jeszcze troszkę podgotować. Nie zapominamy o mieszaniu:)
W międzyczasie kroimy cukinie w półksiężyce i wrzucamy do urządzenia do gotowania na parze.
Po 10 minutach jest gotowa. Dorzucamy ja do naszego łososia i mieszamy.
Gotowe szparagi układamy w 'palme' i nakładamy łososia z cukinia. Posypujemy sezamem czarnym lub ewentualnie białym, jeśli nie posiadamy czarnego!
Gotowe, delikatne i rozpływające się w ustach danie:)
Polecam
Komentarze