Bounty - kokosowy

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne ciacho dla tych co lubią wiórka kokosowe .

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Biszkopty kakaowy

    5 jajek (Białka ubić)
    Pół szklanki cukru
    ¾szklanki mąki
    2 łyżki kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Szczypta soli

    Masa kokos

    600ml mleka
    300 gram wiórek kokosowych
    ½ szklanki cukru
    1 cukier waniliowy
    Kostka margaryny

    Dodatkowo

    Polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Bounty - kokosowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie biszkoptu.

    Białka ubić ze szczyptą soli . Po mału dodajemy cukier, oraz żółtka miksujemy . Dodajemy mąkę oraz kakao i proszek do pieczenia.
    Mieszamy delikatnie .
    Wylewamy na blache pieczemy około 30minut W temperaturze 180°
    ( do suchego patyczka)

    Przygotowanie masy.


    mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowy, dodać wiorka kokosowe i gotujemy około 20minut.
    Do masy dodać margarynę mieszamy wszystko razem aby masło się rozpuściło i połączyło.
    Wystudzić.

    Na zimny biszkopt wykładamy zimną masę i polewamy polewą.

    Podajemy .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować