Botwinka ulubiona

5 (4 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Prosta w wykonaniu, jednocześnie przepyszna zupa wiosenna.

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • Duży pęczek botwiny z buraczkami lub 2 mniejsze
    1 kg świeżych żeberek
    pełna łyżka suszonej włoszczyzny lub gotowych ziarenek smaku
    2 łyżki octu
    sól, pieprz, cukier do smaku
    250 ml śmietanki 30 %
Wystaw ocenę:

5 (4 ocen)

Zobacz również:

Botwinka

Botwinka ulubiona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka pokroić na kawałki, ugotować w w wywarze z włoszczyzny do miękkości, wyjąć.
    Botwinę z liśćmi dokładnie opłukać i pokroić w paski, buraczki obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do wywaru, pod koniec wlać ocet, doprawić do smaku i wymieszać ze śmietaną. Można teraz dodać żeberka lub bezpośrednio na talerzach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Botwina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować