Botwinka kiszona

4.49 (167 ocen)

Od lat szukałam sposobu zrobienia zapasów botwinki na zimę Ten sposób wg mnie jest najlepszy i najzdrowszy

Składniki:

  • • liście botwiny wraz z buraczkami
    • koper
    • czosnek
    • korzeń chrzanu
    Zalewa
    • na każdy 1 l itr wody 1 łyżka soli
Wystaw ocenę:

4.49 (167 ocen)

Zobacz również:

Barszcz Botwinka Przetwory Buraczki

Botwinka kiszona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Do każdego litrowego słoika włożyć koper dwa duże ząbki czosnku kawałek korzenia chrzanu
    • Ciasno włożyć pokrojoną botwinkę
    • zagotować wodę wymieszać z solą i gorącą zalać liście w słoikach ,zaraz zakręcić i odstawić do kiszenia w ciemne miejsce
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Botwina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować