Boczek z piekarnika

5 (3 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

No mówię Wam! taki piękny kawałek mięsiwa był, że aż szkoda było go nie wziąć! A, że ze słodkiego, boczek lubię najbardziej, to "przytuliłem" go, zapodałem do "solaryjum"...i jaki piękny, opalony, nawet momentami mocniej. Dokładnie tak, jak "lubiem"! Polecać nie muszę, ale zaoferuję popełnienie. Popełniajcie, jak i ja to zrobiłem! Arek Gie

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,2 kg surowego boczku
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki przyprawy do mięs
    50 ml oleju
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Boczek z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Boczek z piekarnika 1. Mięso myjemy i osuszamy przy pomocy ręcznika papierowego. Nakłuwamy.

    Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z przyprawą i olejem.


    Przygotowaną marynatą nacieramy mięso i odstawiamy w chłodne miejsce na 12 godzin.


    Pieczemy 50 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować