Boczek chrzanowo – czosnkowy

5 (168 ocen)

  • 10 min

Bardzo aromatyczny i miękki, w sam raz jako dodatek do kanapki.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 kg surowego boczku
    4 łyżeczki chrzanu
    2 ząbki czosnku
    ½ łyżeczki soli
    Szczypta pieprzu
Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Wędliny

Boczek chrzanowo – czosnkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć solą i pieprzem. Czosnek zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i połączyć z chrzanem. Natrzeć mięso z każdej strony. Zamknąć w folii do pieczenia i zostawić na noc w lodówce. Piec ok. 1 godziny w temperaturze 160 stopni z funkcją termo obiegu.

Porady

mięso można marynować nawet 1 – 2 dni.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować