BOCZEK PARZONY

4.5 (169 ocen)

  • 2 godz.

Prosty, łatwy do przygotowania parzony boczuś. Nie tylko dla mężczyzn ;)

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 Kg chudego boczku
    sól,pieprz do natarcia mięsa
    do zalewy:
    sól,pieprz
    liscie laurowe
    ziele ang
    pieprz ziarnisty
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kanapki Wędliny

Boczek parzony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek dobrze nacieramy solą i pieprzem. Odkładamy na dobę do lodówki.
    Po tym czasiew garnku nalewamy tyle wody aby całe mieso było zakryte.
    Dajemy do wody sól,pieprz- tyle do smaku zeby woda byla mocno słona i
    zeby bylo czuć pikantnośc pieprzu. Dodajemy kilka liści laurowych, ziela
    ang, kilka ziarenek pieprzu naturalnego. Kiedy woda zacznie wrzeć
    wkładamy boczek, który gotujemy godzinę. Po tym czasie zdejmujemy z
    ognia, w wodzie trzymamy jeszcze ok pól godziny. Wyjmujemy, studzimy,
    odstawiamy do lodówki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Wędlina Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować