Błyskawiczne wegańskie lody truskawkowe

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Sprawdzą się doskonale zarówno dla wegan jaki i osób na diecie bezmlecznej. Ponadto są błyskawiczne w przygotowaniu i zdrowsze od tych sklepowych.

  • 15 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki truskawek (świeże lub mrożone)
    1 szklanka mleka sojowego
    2 cukry waniliowe
    Ok. 4 łyżek cukru ( zależy od truskawek trzeba próbować)
    Foremki na lody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody

Błyskawiczne wegańskie lody truskawkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki jeśli są mrożone wcześniej rozmrażamy. Gotowe przekładamy do blendera i miksujemy. Przecieramy przez sitko aby pozbyć się nadmiaru pestek ( ale nie jest to konieczne). Mus lekko podgrzewam tylko na tyle aby łatwo rozpuścił się w nim cukier i cukier waniliowy. Do posłodzonego musu wlewamy mleko i dokładnie mieszamy. Masą napełniamy specjalne foremki do lodów. Wkładamy do zamrażarki na całą noc. Gotowe lody aby łatwo wyjąć z foremek wystarczy na moment zanurzyć w gorącej wodzie.

Porady

Takie lody przygotowuje także z borówkami i malinami

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska Mrożenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować