Błyskawiczna sałatka z białej rzodkwi i marynowanych kolb kukurydzy z majonezem

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Sałatka trzyskładnikowa powstała właściwie "na kolanie". Miało być szybko i dużo... szybko było, a dużo ?? dużo częściej będę musiała ją robić ;)

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 biała rzodkiew
    6-7 marynowanych kolb kukurydzy
    2 łyżki majonezu (u mnie domowy)
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Błyskawiczna sałatka z białej rzodkwi i marynowanych kolb kukurydzy z majonezem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiew ścieramy na tarle o grubych oczkach i zostawiamy na około 5 minut aż puści sok. Kolby kukurydzy kroimy na niewielkie krążki. Lekko odciśniętą rzodkiew łączymy z kukurydzą i majonezem. Doprawiamy do smaku.
    Sałatkę możemy skropić delikatnie sokiem z cytryny.

    Sok z rzodkwi możemy wypić na zdrowie :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała rzodkiew Kukurydza konserwowa Majonez

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować