Surówka z marchwi i białej rzodkwi

4.5 (182 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Biała rzodkiew nie jest tak popularna jak rzodkiewka ale może czas to zmienić? Okazuje się że kryje się w niej duże bogactwo witamin. Co więcej białą rzodkiew można kupić tak jak marchewkę właściwie o każdej porze roku. Jednak szczególnie warto włączyć ją do swojej diety jesienią i zimą gdy łatwo o przeziębienia powinna pomóc szybciej uporać się z chorobą.
Białą rzodkiew warto jeść ponieważ :
Wspomaga trawienie wzmacnia odporność pomaga dbać o cerę.
Jest niskokaloryczna i sycąca 100g to tylko 16 kcal.Co więcej biała rzodkiew pozwala też usunąć toksyny z organizmu i oczyszcza krew.
Więc jest świetna przy odchudzaniu. Można nią zastąpić np.chipsy. Zjedzenie rzodkwi pozwala również zniwelować brzyki zapach z ust. Więc same plusy.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 nieduża biała rzodkiew

    2 małe marchewki

    łyżka posiekanego szczypiorku

    łyżeczka majonezu

    2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego

    sól pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z marchwi i białej rzodkwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiew i marchew obieramy myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Dodajemy majonez jogurt doprawiamy i mieszamy. Górę surówki posypujemy szczypiorkiem. SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Warzywa Rzodkiew

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować