Blok mięsno-warzywny w galarecie

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Kolorowa,pyszna przystawka na zimno,świetnie sprawdzi się na wszelkich przyjęciach i święta.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 600 g fileta z kurczaka
    3 marchewki
    pietruszka
    po kawałku selera i pora
    cebula
    ziele angielskie
    liść laurowy
    sól
    pieprz
    8 plastrów sera żółtego
    8 plastrów szynki konserwowej
    2 marynowane grzyby
    natka pietruszki
    2 łyżki żelatyny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Galareta Przystawki

Blok mięsno-warzywny w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zalej wodą i zagotuj, dodaj obrane warzywa,sól,pieprz,ziele angielskie oraz liść laurowy.
    Gotuj około 40 minut pod przykryciem.
    Odcedź przez gazę,do gorącego wywaru dodaj żelatynę i mieszaj,aż się rozpuści,odstaw do ostudzenia.
    Marchewkę i mięso pokrój na plastry.
  • 2. Podłużną formę 12x 20 cm wyłóż folią spożywczą na jej dnie ułóż plasterki grzybów i marchewki oraz natkę pietruszki.
    Następnie wyłóż plastry sera,szynki i mięsa oraz posiekaną natkę pietruszki.
    Następne warstwy ułóż tak samo,zalej schłodzonym wywarem.Chłodź kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować