Blok czekoladowy z kolorowymi kulkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Dodatek znanych i lubianych kolorowych kulek to doskonała propozycja dla dzieci. Tak przygotowany blok czekoladowy zaskoczy na pewno domowników. Ten deser przez to, że dosyć łatwo go przygotować jest interesującą propozycją dla wszystkich osób, które tęsknią zarówno za smakami dzieciństwa, jak i tymi, którzy lubią nadawać znanym i lubianym deserom nowe znaczenie.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g mleka w proszku
    200 g czekolady deserowej
    150 g masła
    120 g cukru
    100 ml wody
    50 g herbatników
    50 g kolorowych kulek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Blok czekoladowy

Blok czekoladowy z kolorowymi kulkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło wraz z wodą rozpuszczamy. Czekoladę łamiemy na kawałki. Dodajemy do masła czekoladę i cukier. Rozpuszczamy. Studzimy. Do wystudzonej masy dodajemy mleko w proszku. Mieszamy. Herbatniki łamiemy na kawałki. Dodajemy do masy. Mieszamy.
    Masę przekładamy do formy keksowej wyłożonej folią aluminiową. Ozdabiamy wierzch kolorowymi kulkami. Chłodzimy cały dzień. Kroimy w pasy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować