Blok czekoladowy z groszku ptysiowego

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Blok czekoladowy z groszku ptysiowego to szybkie w przygotowaniu ciacho bez pieczenia.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół kostki masła,
    125 g groszku ptysiowego,
    1/4 szklanki wody,
    pół szklanki cukru,
    1,5 łyżki kakao,
    1 szklanka mleka w proszku.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Blok czekoladowy z groszku ptysiowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wrzucamy masło, cukier, kakao i wlewamy wodę. Wszystko stawiamy na ogniu i często mieszamy. Gdy tylko się zagotuje zdejmujemy garnek z ognia.

    Do przestudzonej masy dodajemy mleko w proszku i groszek. Mieszamy dokładnie.

    Masę przekładamy do foremki keksowej.

    Schładzamy minimum 2 godziny w lodówce.

    Smacznego ;)

Porady

Możemy dodać również ulubione bakalie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Groszek ptysiowy Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Gotowanie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować