Blok czekoladowy

4.51 (158 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Przy okazji słodkości bloku czekoladowego wracamy do przeszłości, do lat młodości naszych rodzicow. Prosty ale bardzo smaczny deser dla łasuchów.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka cukru
    250 gram masła
    1/2 szklanki wody
    3 łyżki kakao
    400 gram pełnego mleka w proszku
    Herbatniki 150 gram
    Garść rodzynek
Wystaw ocenę:

4.51 (158 ocen)

Zobacz również:

Desery

Blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztapiamy w garnku, dodajemy cukier, wodę i kakao. Podgrzewamy do rozpuszczenia cukru, studzimy. Następnie wsypujemy do miski mleko w proszku i mieszamy z rodzynkami i rozgniecionymi herbatnikami. Na pomieszane składniki wlewamy masę z masła i wyrabiamy. Przekladamy przygotowany blok czekoladowy do keksowki wyłożonej folia aluminiową i odstawiamy do lodowki na kilka godzin. Smacznego :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować