Biszkopt z wiśniami i korzenną nutą

0 (0 ocen)

  • Średni

Ciasto jest przepyszne ze względu na dodatek cynamonu.

  • Średni

Składniki:

  • - Biszkopt:: 1 sztuka
    - jajka: 4 sztuki
    - margaryna: 12.5 dekagrama
    - cukier: 0.75 szklanki
    - mąka pszenna: 1 szklanka
    - budyń czekoladowy: 40 gramów
    - proszek do pieczenia: 2.5 łyżeczki
    - mleko: 0.5 szklanki

    - MASA WIŚNIOWA:: 1 sztuka
    - słoik wydrylowanych wiśni w zalewie: 330 mililitrów
    - galaretka wiśniowa: 1 sztuka

    - ŚMIETANKA:: 1 sztuka
    - śmiatana kremówka 30%: 0.5 litra
    - cukier waniliowy: 16 gramów
    - cynamon: 2 łyżeczki
    - Żelatyna: 1.5 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkopt z wiśniami i korzenną nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po 1 jajku. Dodać mąkę z proszkiem. Wsypać budyń oraz wlać mleko. Ciasto wylać na blaszkę. Piec 35-40 min w temp. 180st.
  • 2. Wiśnie odsączyć. Sok połączyć ze szkl. wody, zagotować. Wsypać galaretkę i mieszać, aż się rozpuści. Wystudzić. Dodać wiśnie. Tężejące wyłożyć na ciasto.
  • 3. Śmietanę ubić z cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl. gorącej wody. Ubijając, wlać żelatynę i wsypać cynamon. Wyłożyć na masę wiśniową. Na 3 godz. wstawić do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować