Biszkopt z wiśniami

4.51 (192 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Niedzielny bardzo szybki deser do obiadu.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto;

    5 jaj
    1 szklanka mąki
    1 szklanka cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 cukier waniliowy

    Dodatkowo:
    1 słoiczek wiśni drylowanych
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.51 (192 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Biszkopt z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja ubić z cukrem i cukrem waniliowym ubić mikserem na sztywno. Dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Formę o rozm. 24x24 cm posmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto. Na cieście równomiernie rozłożyć wiśnie. Formę wstawić do nagrzanego piekarnika 180 stopni. Piec około 30 minut do suchego patyczka. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować