Biszkopciki z marmoladą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Najlepiej smakują na drugi dzień.

Składniki:

  • Krem:
    ● 3 szkl. tłustego mleka
    ● 30 dag miękkiego masła
    ● 3/4 szkl. cukru
    ● 2 op. cukru wanil.
    ● po 4 czubate łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej
    ● 3 żółtka
    Oraz: 2 op. okrągłych biszkoptów (po 25 dag)
    ● 10 dag wiórków gorzkiej czekolady
    ● 20 dag marmolady wieloowocowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty Marmolady

Biszkopciki z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko (2 szklanki) zagotowujemy z cukrami. Resztę miksujemy z mąkami i żółtkami, a następnie wlewamy do gotującego się mleka, mieszając energicznie, aż powstanie gęsty, gładki krem. Jeśli zrobią się grudki, krem możemy zmiksować. Przykrywamy folią aluminiową, aby nie utworzył się kożuch, i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia.
  • 2. Masło miksujemy na puszystą masę i wciąż miksując, dodajemy po łyżce kremu.
  • 3. Biszkopty smarujemy z płaskiej strony marmoladą. Na połowę biszkoptów nakładamy grubą warstwę kremu i przykrywamy pozostałymi biszkoptami. Lekko dociskamy, tak aby ciastka się skleiły, i obtaczamy w czekoladowych wiórkach. Przechowujemy w lodówce.

Porady

Krem można też zrobić z mascarpone z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować