Baletki - biszkopciki z makiem i marmoladą

0 (0 ocen)

  • 20 min

To moj smak dzieciństwa :) Idealnie miękkie i lepsze niż z cukierni, a zarazem tanie, łatwe i szybkie! :) Polecam wszystkim :)

  • 20 min

Składniki:

  • na ok 15 małych ciasteczek:
    1 jajko
    1 lyżka mąki pszennej
    pół łyżki mąki ziemniaczanej
    1 łyżka cukru
    szczypta proszku do pieczenia
    łyżka oleju
    mak
    marmolada
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Baletki - biszkopciki z makiem i marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białko oddzielić od żółtka, ubić na sztywno. Dodać na dwa razy łyżkę cukru, ubić. Następnie dodać żółtko i też ubijać. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i delikatnie dodać do ubitego jajka, wymieszać łyżką. Dodać łyżkę oleju i bardzo delikatnie wymieszać. Na blachę wyciskać z worka cukierniczego bądź nakładać łyżką małe ciasteczka. Posypać makiem. Piec przez 10 min w temp 200 stopni. Wystudzone ciasteczka przełożyć marmolada i gotowe :)

Porady

Nie piec ich zbyt długo, bo sie wysuszą i nie będą miękkie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Biszkopciki z marmolada

To może cię zainteresować