Bigos z młodej kapusty

4.5 (187 ocen)

Smaczny bigos z młodej kapusty

Składniki:

  • 1 mała główka młodej kapusty
    2 cebule
    300g pieczarek
    2 marchewki
    2 kiełbasy śląskie
    2-3 łyżeczki przecieru pomidorowego
    olej
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Bigos z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować. Marchewkę, pieczarki, cebule obrać. Marchewki zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę i kiełbasę pokroić w średnią kostkę. Pieczarki w półplasterki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebule i zeszklić. W garnku rozgrzać olej i wrzucić kapustę z marchewkę. Zalać 1/2 szklanki wody, szczyptę soli i pieprzu, przykryć i zmniejszyć ogień. Dusić, aż będzie prawie miękka, od czasu do czasu mieszając. Do cebuli dodać pieczarki, dodać szczyptę soli i pieprzu, razem usmażyć. Wrzucić do miski. Na tej samej patelni usmażyć kiełbasę. Do półmiękkiej kapusty wrzucić pieczarki, kiełbasę i przecier pomidorowy. Ewentualnie doprawić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować