Jogurtowiec z dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na dnie niewielkiej tortownicy ściśle ułożyć warstwę z biszkoptów. W 0,5 szklanki wrzątku rozpuścić galaretkę cytrynową. Jogurt z cukrem wymieszać mikserem, dodać ostudzoną gęstniejącą galaretkę. Całość wymieszać i wylać na biszkopty. Ułożyć luźno drugą warstwę biszkoptów. Włożyć do lodówki, by masa zastygła. Pulpę z dyni podgrzać i wsypać galaretkę cytrynową, dokładnie wymieszać i ewentualnie dosłodzić. Wylać na biszkopty i schłodzić. Galaretki wiśniowe rozpuścić w 750 ml gorącej wody, ostudzić. Wylać na ciasto i ponownie umieścić w lodówce, by całość zastygła.
Porady
Warto pobawić się przepisem i dodawać inne galaretki. W ten sposób skomponuje się własne smaki tego deseru ;)
Komentarze