Bigos cebulowy

4.99 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 5 min

Dostarcza sporo energii, jest pyszny i prosty do zrobienia. Doskonały na sycący obiad.

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • ● 50 dag pieczarek
    ● 50 dag cebuli
    ● 50 dag cienkiej kiełbasy lub chudego boczku
    ● 50 dag kiszonych ogórków
    ● 50 dag marchewki
    ● 2 łyżki przecieru pomidorowego
    ● 2-3 łyżki oleju
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.99 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bigos cebulowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy. Marchewki obieramy, myjemy i osuszamy. Z pieczarkami kroimy w kostkę.
  • 2. Kiełbasę kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Wyjmujemy. Na tłuszcz po smażeniu wsypujemy cebulę. Smażymy, aż się zeszkli. Wkładamy pieczarki, podsmażamy. Dodajemy marchewkę, przecier pomidorowy, kiełbasę i pokrojone w kostkę ogórki. Doprawiamy do smaku
    pieprzem i solą. Dusimy ok. 25 minut (ewentualnie podlewamy wodą).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować