• Dla 2 osób
  • Łatwy

Jak sama nazwa wskazuje jest to prosta potrawa z niezbyt bogatej kiedyś kieleczczyzny. Jedni robią ją z grochu, inni z fasoli. Ja wolę wersję z grochem.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kapusta kiszona: 40 dekagramów
    - groch lub fasola: 20 dekagramów
    - ziemniaki: 20 dekagramów
    - cebula: 1 sztuka
    - boczek lub kiełbaska: 10 dekagramów
    - sól do smaku: 1 szczypta
    - pieprz: 0.25 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bidula - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę obgotować, odlać wodę, ponownie zalać i gotować do miękkości. Podobnie ziemniaki i namoczony wcześniej groch ugotować na miękko (ale osobno) i ugnieść na jednolitą masę. Składniki połączyć, przyprawić, okrasić zrumienionym boczkiem z cebulą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez laktozy Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować