Biały ser i biała czekolada z truskawkami w kokilkach

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Biały ser i biała czekolada z truskawkami w koklikach z ciasta francuskiego.Moja dzisiejsza fantazja kulinarna na deser z owocami sezonowymi.Nasze polskie truskawki są wspaniałe i słodkie.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - gotowe ciasto francuskie: 1 opakowanie
    - twaróg półtłusty-kostka: 200 gramów
    - truskawki świeże: 200 gramów
    - biała czekolada tabliczka (bez dodatków): 1 opakowanie
    - cukier waniliowy (płaskie): 4 łyżeczki
    - płatki migdałów: 4 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biały ser i biała czekolada z truskawkami w kokilkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kokliki z ciasta 1. Arkusz gotowego ciasta francuskiego rozwałkowujemy,nakłuwamy widelcem (co 2 cm).Wycinamy z niego kawałek pasujący wielkością do koklika,w którym je umieścimy,aby tworzyło formę deseru.Z trzech pasków ciasta pleciemy warkoczyk i owijamy nim brzegi koklika.
  • biały ser 2. Biały ser kroimy na małe kawałki,posypujemy cukrem waniliowym.Truskawki myjemy,pozbawiamy szypułek,kroimy w plasterki.
  • wypełnianie koklików 3. Do kokilków wyściełanych ciastem francuskim nakładamy biały ser.
  • kokliki 4. Na biały ser nakładamy kilka kostek białej czekolady i płatki migdałowe.
  • zapieczone kokliki 5. Zapiekamy 15 minut w temp.220 stopni C.Ciasto lekko nasiąknie roztopioną białą czekoladą,co jest idealnym efektem tego deseru.
  • kokliki z truskawkami 6. Na upieczone kokliki nakładamy plasterki truskawek.Wyśmienity deser na wszelkie przyjęcia,spotkania z przyjaciółmi,czy pikniki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować