Biały ser w panierce

5 (1 ocen)

  • Łatwy

Przepis przesłał Jacek Figiel, Siedliska.Kuchnią zajmuję się od czasu, gdy wyjechałem z domu na studia.Gotuję głównie dla mojej dziewczyny. A pomysły biorę po prostu z głowy.

  • Łatwy

Składniki:

  • - biały ser (w kostce,polecam dobry ser wiejski): 0.5 kilograma
    - jajka: 2 sztuki
    - przyprawa do kurczaka (do smaku wg. uznania): 1 sztuka
    - cury (ilość wg uznania): 1 sztuka
    - bułka tarta (do panierwowania): 0.5 kilograma
    - olej (do smażenia): 0.5 litra
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Biały ser w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Biały ser w panierce 1. Ser kroimy w plastry grubości od 1 do 1,5 cm, ale możemy także pokroić w dowolne kształty.
  • 2. Jajka wbijamy do miseczki i roztrzepujemy widelcem. Do masy dodajemy dość sporo przyprawy do kurczaka i curry do smaku. Mieszamy.
  • 3. Plastry sera zanurzamy w masie jajecznej, a następnie starannie obtaczamy w bułce tartej.
  • 4. W głębokiej patelni rozgrzewamy olej i wkładamy opanierowane plastry sera. Najpierw smażymy na wolnym ogniu z jednej strony, a gdy ser lekko zmięknie, trochę zwiększamy ogień, aby panierka
    zrumieniła się na jasnozłoty kolor. Kotlety ostrożnie odwracamy
    łopatką na drugą stronę i smażymy do zrumienienia panierki.
  • 5. Kotlety z białego sera podajemy ze świeżym pieczywem. Najlepiej smakują na gorąco, prosto z patelni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować