Biała czekolada z bakaliami

5 (143 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Idealny deser dla smakoszy białej czekolady.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki suche:
    500 gram pełnego mleka w proszku
    300 gram bakalii np:
    92 gramy suszonej żurawiny
    50 gram rodzynek
    104 gramy włoskich orzechów
    55 gram herbatników
    Składniki mokre:
    100 gram masła naturalnego
    0,5 szklanki cukru
    1 szklanka mleka 3,2%
    16 gram cukru waniliowego
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Biała czekolada z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Biała czekolada z bakaliami 1. W misce połączyć składniki sypkie.
    W rondlu stopić masło z cukrem i mlekiem, pod koniec dodać wanilię. Lekko przestudzić i dodać do sypkich produktów. Dokładnie wymieszać. Keksówkę 10/33 wysłać pergaminem i włożyć do niej masę, wyrównać, obciążyć. Schłodzić przez noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Czekolada Mleko Biała czekolada

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować