Bezy z musem z awocado i mascarpone

0 (0 ocen)

Beza w wersji mini. Chrupiąca z wierzchu, ciągnąca w środku. Z kremem z awocado i banana.

Składniki:

  • beza:
    białka 3 sztuki
    cukier drobny 3/4 szklanki
    ocet 1 łyżeczka
    kakao 2 łyżki


    krem z avocado :

    awocado 1 sztuka
    kakao 2 łyżki
    cukier 3 łyżki
    banan 2 dojrzałe


    dodatkowo :

    serek mascarpone 250 gram


    oraz :

    bezy serca
    mini beziki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Beza

Bezy z musem z awocado i mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BEZY :

    do misy miksera wbić białka ze szczyptą soli , ubijać na sztywno na wysokich obrotach miksera,następnie dodawać partiami cukier, łyżka po łyżce, cały czas ubijając,ubijać do całkowitego rozpuszczenia się cukru,dolać ocet, ( 4 łyżki białej bezy zostawić do bezowych serc ,do których dodam czerwony barwnik i za pomocą szprycy uformuję serca) kakao przesiać przez sitko ,delikatnie wymieszać , za pomocą szprycy wyciskać gniazdka na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, ( zrobić 10 małych bezików do dekoracji )suszyć w temp.130 stopni 1,5 godziny.
  • 2. MUS Z AVOCADO:

    awocado i banana obrać i drobno pokroić , zmiksować ,dodać cukier i kakao.
    Mascarpone wymieszać dodać mus z awocado.
  • 3. Bezy (zimne ) przełożyć kremem , górę udekorować bezikami startą czekoladą i bezowym sercem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować