Bezy z musem z awocado i mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BEZY :
do misy miksera wbić białka ze szczyptą soli , ubijać na sztywno na wysokich obrotach miksera,następnie dodawać partiami cukier, łyżka po łyżce, cały czas ubijając,ubijać do całkowitego rozpuszczenia się cukru,dolać ocet, ( 4 łyżki białej bezy zostawić do bezowych serc ,do których dodam czerwony barwnik i za pomocą szprycy uformuję serca) kakao przesiać przez sitko ,delikatnie wymieszać , za pomocą szprycy wyciskać gniazdka na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, ( zrobić 10 małych bezików do dekoracji )suszyć w temp.130 stopni 1,5 godziny.
2.MUS Z AVOCADO:
awocado i banana obrać i drobno pokroić , zmiksować ,dodać cukier i kakao.
Mascarpone wymieszać dodać mus z awocado.
Komentarze