Bezy z kremem mascarpone i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka umieścić w misie miksera i ubić na sztywną pianę pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier, łyżka po łyżce. Do sztywnej piany dodać ocet lub sok z cytryny oraz mąkę ziemniaczaną i chwilkę miksować tylko do połączenia się składników.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, piekarnik nagrzać do 90'C z termoobiegiem. Bezy wyciskać za pomocą rękawa cukierniczego lub formować łyżką na blachę. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez 2, 5h. Po upieczeniu bezy zostawić w zamkniętym piekarniku do całkowitego wystudzenia.
Krem: mascarpone i śmietankę ubić na sztywny krem, dodać cukier puder i jeszcze chwilę miksować. Tak przygotowany krem wyciskać rękawem cukierniczym lub nałożyć łyżką na bezy. Całość ozdobić ulubionymi owocami, na wierzch zetrzeć czekoladę.
Komentarze