BEZGLUTENOWE GOFRY MARCHEWKOWE ( bez laktozy )

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne, chrupiące gofry nie tylko dla tych, co nie tolerują glutenu. Posmakują każdemu!
Idealne zarówno w wersji na słodko, jak i bardziej wytrawnej.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 7 szt )

    * jajko – 2 szt
    * średnia marchew – 1 szt
    * mleko 2 % bezlaktozy lub sojowe – 150 ml
    * olej kokosowy – 1 pełna łyżka
    * cynamon – 1 łyżeczka
    * soda oczyszczona – 1 łyżeczka
    * cukier trzcinowy – 2 łyżki
    * mąka ziemniaczana – 6 pełnych łyżek
    * mąka kukurydziana – 2 pełne łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Gofry Śniadanie

Bezglutenowe gofry marchewkowe ( bez laktozy ) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Mąki przesiewamy razem ze szczyptą sol, sodą i cukrem.

    Dodajemy roztopiony olej kokosowy, rozbite żółtka, startą drobno marchew oraz mleko.

    Mieszamy, dodajemy bite na sztywno białka, odstawiamy na ok. 15 minut.

    Po tym czasie odlewamy sok, który wytrącił się z marchewki pieczemy w mocno nagrzanej i lekko natłuszczonej gofrownicy.

    Podajemy natychmiast!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.51 (164 ocen)

Gofry marchewkowe

To może cię zainteresować