Bezglutenowa babka ryżowa

4.49 (166 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszna i delikatną babkę bezglutenową na mące ryżowej. Babka jest bardzo prosta w przygotowaniu, każdy sobie z nią poradzi. Polecam

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka
    1/2 szkl cukru pudru
    1 szkl mąki ryżowej
    100 g masła
    2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu
    oraz:
    foremka 20x11cm
    polewa do ciasta
    kolorowa posypka
Wystaw ocenę:

4.49 (166 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery Bezy

Bezglutenowa babka ryżowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuszczamy na patelni i odstawiamy do ostygnięcia. Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier puder i miksujemy na puch. Następnie dolewamy ostudzone masło i miksujemy do połączenia. Na koniec przesiewamy do masy mąkę ryżową z proszkiem do pieczenia i miksujemy razem, aż składniki dobrze się połączą. Przekładamy ciasto do formy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy babkę przez 50 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczoną babkę studzimy, polewamy rozpuszczoną polewą oraz posypujemy posypką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować