Bezglutenowa babka kukurydziana

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną babkę. Tylko 5 składników.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    3/4 szkl cukru
    1,5 szkl mąki kukurydzianej
    150 g masła
    2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego
    keksówka12x24
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Bezglutenowa babka kukurydziana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuszczamy na patelni. Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier i miksujemy na puch. Następnie wlewamy ostudzone masło i miksujemy razem.
    Na koniec wsypujemy mąkę kukurydzianą razem z proszkiem do pieczenia i miksujemy do połączenia się składników.
    Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Babkę wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.
    Ostudzoną babkę posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Babka kukurydziana

To może cię zainteresować