Barszczowe pierogi

0 (0 ocen)

  • 60 min

W kuchni musi byc kolorowo i wesolo. Te pierogi ozywiaja kulinarnamonotonie. Moi bliscy je uwielbiaja.

  • 60 min

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
    Szklanka barszczu czerwonego
    Łyżka oleju
    Jajko
    Farsz:
    50 dag kwaszonej kapusty
    30 dag pieczarek
    Cebula
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Barszczowe pierogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kapustę gotujemy, odcedzamy. Cebulę, pieczarki kroimy i smażymy.
    Dodajemy
    kapustę i jeszcze chwilę podsmażamy. Przyprawiamy solą i pieprzem.
    2. Barszcz pogrzewamy. Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wyrabiamy.
    3. Z ciasta wykrawamy krążki. Na każdy wykładamy porcję farszu,
    dokładnie zlepiamy. Gotujemy kilka minut w osolonej wodzie. By pierogi
    nie
    straciły swojego różowego koloru można zamiast barszczu dodać
    koncentratu z buraków lub dodać go do wody podczas gotowania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować