Bardzo truskawkowa Pavlova

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Dzieci wyjechały na wakacje, więc pora sobie podogadzać :)I dodatkowo kupiłam chyba ostatnie już w tym roku truskawki :(

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • SKłADNIKI GłóWNE:
    - białko jaja: 2 sztuki
    - sól: 1 szczypta
    - cukier puder: 100 gramów
    - ocet winny: 0.5 łyżeczki
    - mąka ziemniaczana: 1 łyżeczka
    - mocno schłodzona śmietanka: 1.5 szklanki
    - cukier waniliowy własnej produkcji: 1 łyżka
    - truskawki: 0.5 kilograma
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Beza Pavlova Bita śmietana

Bardzo truskawkowa pavlova - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę na najwyższych obrotach, wciąż ubijając dodawać małymi porcjami cukier, pamiętając, żeby przed dodaniem kolejnej porcji poprzednia się dobrze zmieszała z białkiem.
    Po dodaniu całego cukru zmniejszyć obroty miksera do minimum, dodać ocet i mąkę i krótko zamieszać.
    Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia uformować placek o średnicy ok. 20-22 cm.
    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 5 minut, zmniejszyć temperaturę do 120 stopni, włączyć termoobieg i piec przez 90 minut.
    Po upieczeniu studzić bezę w zamkniętym piekarniku przez ok. 2 godziny, wyjąć na talerz i przystąpić do dekorowania.
  • Bardzo truskawkowa Pavlova 2. Śmietanę ubić z cukrem waniliowym i udekorować nią bezę.
    Na śmietanie ułożyć truskawki, polać sosem przygotowanym z pół szklanki truskawek.
    Podawać od razu po przyrządzeniu.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować