Baranki z ryzu preparowanego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryz wysypujemy na blaszkę i wstawiamy do piekarnika (150st)i wysuszamy ok 15 minut, często mieszając.Wyjmujemy gdy ryż będzie chrupiący.
Krowki z margaryną podgrzewamy na ogniu,az do uzyskania jednolitej masy.Dodajemy kakao,mieszamy.Odkładamy 1 łyżkę masy do miseczki.
Wsypujemy ryż i mieszamy, az masa oblepi ryż.
Z biszkoptów wykrawamy literatką kólka.
Przez woreczek foliowy bierzemy masę,formujemy kulę,z jednej strony przykładamy biszkopt i oblepiamy go ryzem.Odstawiamy do zastygnięcia masy.
Odstawioną wczesniej masę podgrzewamy,maczamy w niej rodzynki i przylepiemy jako oczy do biszkoptu.Orzeszki maczamy takze w masie i przylepaimy jako rogi.Malujemy masą oczy i buzię.Odstawiamy do zastygnięcia.
Komentarze