Baranki z masła

4.5 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Na Wielkanocnym stole obowiązkowo goszczą masła smakowe w postaci baranków.

Składniki:

  • 3 kostki masła po 200g
    1 ząbek czosnku
    1łyżeczka chrzanu
    goździki suszone
    bukszpan
    rzeżucha
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Ciasta wielkanocne Przystawki

Baranki z masła - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • masło 1. Miękkie masło wkładamy do dwóch miseczek. Do jednej wkładamy łyżeczkę chrzanu , a do drugiej przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Dokładnie mieszamy.
    Schładzamy w lodówce.
  • forma do baranków 2. Następnie zimnym masłem smakowym wypełniamy formę do robienia baranków z masła.
    Robimy 3 rodzaje smakowych baranków : Czosnkowy, chrzanowy i naturalny. Dekorujemy uszy i ogonek z listków bukszpanu, oczy z goździków.
    Futerko barankom robimy za pomocą masła włożonego do czosnkownicy. Po zrobieniu Baranków można je ustawić na wyrośniętej rzeżuszce.

Porady

Formę do baranków z masła najlepiej włożyć do woreczka foliowego aby łatwiej wychodziły z formy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Czosnek Masło

Notka redakcyjna

PP_04-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować