Bakłażan w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Kolejna propozycja przystawki, która swym smakiem i wyglądam idealnie uzupełni karnawałową imprezę!

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - bakłażan: 0.5 sztuki
    - ciasto francuskie: 0.33 opakowania
    - olej orzechowy: 1 łyżeczka
    - sól pieprz: 1 szczypta
    - liść sałaty lodowej: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bakłażan w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana obieramy ze skórki, kroimy na wiórki lub cienkie plasterki. Posypujemy solą i odstawiamy na 10 minut, żeby wypuścił gorzkie soki. Płukamy warzywo, następnie podsmażamy na patelni ok 5 minut. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu.
  • 2. Gotowe nadzienie kładziemy na środku ciasta. Końcówki dwóch boków kwadratu nacinamy po skosie. Owijamy nadzienie zakładając na siebie paski, na przemian z każdej strony.
  • 3. Pieczemy w piekarniku przez ok 15 minut do momentu, aż ciasto się zarumieni. Na koniec dodajemy sałatę i kawałek batata do dekoracji.
  • 4. Więcej zdjęć i przepisów znajdziecie na blogu Smaczy Kąsek.com:
    http://www.smacznykasek.com/?p=602
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować