Bakłażan w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bakłażana obieramy ze skórki, kroimy na wiórki lub cienkie plasterki. Posypujemy solą i odstawiamy na 10 minut, żeby wypuścił gorzkie soki. Płukamy warzywo, następnie podsmażamy na patelni ok 5 minut. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu.
2.Gotowe nadzienie kładziemy na środku ciasta. Końcówki dwóch boków kwadratu nacinamy po skosie. Owijamy nadzienie zakładając na siebie paski, na przemian z każdej strony.
3.Pieczemy w piekarniku przez ok 15 minut do momentu, aż ciasto się zarumieni. Na koniec dodajemy sałatę i kawałek batata do dekoracji.
4.Więcej zdjęć i przepisów znajdziecie na blogu Smaczy Kąsek.com:
http://www.smacznykasek.com/?p=602
Komentarze