Baked Pasta

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis jest moją inwencją twórczą, stworzoną na potrzeby niespodziewanej wizyty gości :]

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron penne: 500 gramów
    - papryka świeża (różne kolory): 4 sztuki
    - pieczarki świeże: 200 gramów
    - gęsty sos pomidorowy: 1 opakowanie
    - ser cheddar: 400 gramów
    - oliwki czarne/drylowane: 1 szklanka
    - pomidory krojone z puszki: 1 puszka
    - oregano: 1 łyżeczka
    - bazylia: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Baked pasta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron penne ugotować al dente w lekko osolonej wodzie, paprykę oczyścić z pestek i pokroić na drobne kostki bądź paseczki, pieczarki obrać i pokroić w talarki, oliwki też pokroić w talarki. Makaron odcedzić i wsypać do żaroodpornego naczynia, następnie dodać pieczarki, paprykę i oliwki – całość przyprawić oregano i bazylią, dodać pomidory z puszki, gotowy sos i dokładnie wymieszać. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach i posypać nim zapiekankę na wierzchu. Zapiekać w 180 st. przez 30-40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Makaron penne

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować