- margaryny Kasia: 250 gramów
- jajek: 6 sztuk
- cukru pudru: 1 szklanka
- mąki ziemniaczanej: 0.5 szklanki
- budynie o smaku śmietankowym bez cukru: 2 sztuki
- mąki tortowej: 1 szklanka
- proszku do pieczenia: 2 łyżeczki
Sposób przygotowania przepisu:
Babka piaskowa
1.
Miękką margarynę i cukier puder ucieramy robotem na puch Gdy składniki się połączą, dodajemy cały czas ucierając, po jednym żółtku. Całość ucieramy jeszcze przez 2 minuty, siejemy przez sito obie mąki, budynie i proszek do pieczenia, nadal ucieramy. Gdy ciasto będzie jednolite, dodajemy pianę ubitą z białek i szczyptą soli delikatnie łączymy z ciastem.
2.
Ciasto przelewamy do formy w kształcie babki, uprzednio wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką.
3.
Temperatura piekarnika : 180oC
Czas pieczenia: 45 minut.
4.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać lukrem,polewą czekoladową
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze