4 jajka
1 szklanka mąki
3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
1 szklanka cukru
1 kostka margaryny roztopionej i wystudzonej
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
skórka z cytryny i 2 łyżki soku z cytryny
cukier waniliowy
Sposób przygotowania przepisu:
babka piaskowa
1.
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać margarynę i ucierać ok 3 minuty. Wsypać mąki i proszek, dokładnie wymieszać łyżką. Podzielić ciasto na połowę. Do jednej dodać kakao, do drugiej cukier waniliowy, sok i skórkę z cytryny. Wylać do formy najpierw jasne, a później ciemne ciasto
2.
Piec ok 60 minut w 170*C
3.
Ostudzić na kratce i posypać cukrem pudrem.
Porady
Jeśli za szybko zacznie się zapiekać od góry, przykryć folią aluminiową.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze