Babka " murzynka gęsina " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Gęsie jajko zmiksować z cukrem na pulchną masę, następnie dodać resztę składników i miksować przez dwie minuty do połączenia się w jedną całość. ciasto musi mieć konsystencję mocno kwaśnej śmietany
2.Gotowe ciasto przełożyć do formy wysmarowanej na babki wstawić do piekarnika ustawionego i nagrzanego na 180 stopni i piec 60 minut, 35 minut przed końcem nakryć folią aluminiową a 5 minut przed końcem pieczenia zdjąć folię studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika
3.Ostygnięte przełożyć na talerz do góry dnem a po całkowitym wystygnięciu oblać polewą, lukrem lub kto czym ma ochotę i można udekorować
4.Gotowe ciasto można podawać z powidłami lub dowolnym dżemem jest mega pulchne i smaczne
5.Polecam jak najbardziej ciasto do kawy a nawet na spotkanie z przyjaciółmi
Komentarze