Babka malinowa

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna, aromatyczna babka. W sam raz do popołudniowej kawy.

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    2 łyżki ugniecionych malin
    1 szkl. mąki
    1 budyń malinowy
    1 jajo
    pół szkl. cukru
    pół szkl mleka
    pół szkl. oleju
    pół łyżeczki proszku do pieczenia
    pół łyżeczki sodki
    Lukier:
    6 łyżek cukru pudru
    sok z połowy cytryny
    Dodatkowo:
    blaszka wysmarowana tłuszczem i osypana bułką tartą
    cukrowe ozdoby do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babki Ciastka

Babka malinowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Składniki ciasta wkładam do miski, ucieram mikserem, wlewam na blaszkę i piekę 1 godzinę w temp. 180 stopni.
  • jk 2. Składniki lukru ucieram. Jeszcze ciepłe ciasto polewam lukrem, dekoruje cukrowymi ozdobami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować