Babka waniliowo - malinowa na kefirze

4.46 (207 ocen)

  • 50 min

Niezła z niej babka, taka pachnąca i smaczna!

  • 50 min

Składniki:

  • 170 g mąki tortowej
    170 g mąki kartoflanej
    4 jajka
    200 ml kefiru
    pół szklanki oleju
    1 opakowanie cukru waniliowego
    pół szklanki cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 opakowanie kisielu malinowego bez cukru
    1 szklanka mrożonych malin
    Lukier:
    ¾ szklanki cukru pudru
    2 łyżki gorącej wody
Wystaw ocenę:

4.46 (207 ocen)

Zobacz również:

Babki Desery

Babka waniliowo - malinowa na kefirze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w dużej misce, dokładnie mieszamy. Ciasto dzielimy na 2 równe części, do jednej z nich dodajemy kisiel malinowy i odmrożone maliny, mieszamy.
    Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy waniliowe ciasto następnie malinowe. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 40 – 45 minut.
    Składniki na lukier ucieramy brzegiem łyżeczki na gęstą i błyszczącą masę.
    Wystudzone ciasto polewamy lukrem.
    SAMCZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować