Znakomite ciasto dla wszystkich gospodyń, które zdobywają pierwsze szlify w kuchni. Jest tak proste , że nie może się nie udać. Jego składniki są tanie i dostępne o kazdej porze roku.
Babka bananowo-orzechowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Obrać 3 banany, zmiksować. Rozetrzeć masło z cukrem i bananami na puszystą masę. W trakcie ucierania dodawać stopniowo mąkę, mleka i jajka. Dodać cukier waniliowy , sól, proszek do pieczenia i mielone orzechy. Składniki dokładnie wymieszać. Pozostałego banana obrać , pokroić w plasterki i skropić sokiem z cytryny, delikatnie wymieszać z ciastem. Przygotować formę prostokątną o długości około 30 cm, nasmarować tłuszczem. Wypełnić formę ciastem, wyrównać powierzchnię. Formę z ciastem wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni . Piec 1 godz .
Komentarze