BABECZKI Z MASĄ KAJMAKOWĄ I OWOCAMI

4 (1 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne babeczki na jeden kęs dla prawdziwych łasuchów

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • spody:
    30 dag mąki
    2 duże jajka
    15 dag schłodzonego masła
    7 dag cukru pudru
    sól- szczypta
    masa:
    pół szklanki śmietany 36%
    4 kopiaste łyżki kajmaku
    dodatkowo:
    kiwi, borówki lub inne ulubione owoce
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Babeczki z masą kajmakową i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie korpusów: Wszystkie składniki łączymy ze sobą i zagniatamy ciasto. Zawijamy je w folię spożywczą i wkładamy na 10 min do zamrażarki. Po tym czasie rozwałkowujemy, szklanką wycinamy kółka, którymi wykładamy foremki metalowe do babeczek. Pieczemy ok 10 minut w temp 170 st. Upieczone studzimy na kratce.
    Masa: Śmietanę ubijamy, dodajemy kajmak, miksujemy. Tak przygotowana masą wypełniamy zimne korpusiki.
    Na wierzch każdej babeczki wykładamy owoce. Podajemy schłodzone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa kajmakowa Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować