Pyszne babeczki na jeden kęs dla prawdziwych łasuchów
1 godz. 30 min
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
spody:
30 dag mąki
2 duże jajka
15 dag schłodzonego masła
7 dag cukru pudru
sól- szczypta
masa:
pół szklanki śmietany 36%
4 kopiaste łyżki kajmaku
dodatkowo:
kiwi, borówki lub inne ulubione owoce
Babeczki z masą kajmakową i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie korpusów: Wszystkie składniki łączymy ze sobą i zagniatamy ciasto. Zawijamy je w folię spożywczą i wkładamy na 10 min do zamrażarki. Po tym czasie rozwałkowujemy, szklanką wycinamy kółka, którymi wykładamy foremki metalowe do babeczek. Pieczemy ok 10 minut w temp 170 st. Upieczone studzimy na kratce.
Masa: Śmietanę ubijamy, dodajemy kajmak, miksujemy. Tak przygotowana masą wypełniamy zimne korpusiki.
Na wierzch każdej babeczki wykładamy owoce. Podajemy schłodzone.
Komentarze