Babeczki z kremem limonkowym i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: oba rodzaje mąki przesiej przez sitko. Dodaj szmalec, margarynę, cukier i posiekaj całość dokładnie nożem. Następnie dodaj jajko i zagnieć całość. Rozwałkuj ciasto dość cienko, wykrawaj kółka i wylepiaj nimi foremki na babeczki wysmarowane wcześniej olejem i wysypane bułką tartą. Piecz około 15 minut w temperaturze 180 stopni (aż zaczną lekko odchodzić od brzegów foremek).
2.Przygotuj masę. 1 szklankę mleka zagotuj. Resztę rozmieszaj z proszkiem budyniowym i sokiem z limonek, a następnie wlej do gotującego się mleka. Przygotowany budyń odstaw do całkowitego ostudzenia. Potem miękki masło utrzyj dodając po łyżce budyniu. Na końcu wsyp cukier puder do smaku.
3.Kruche ciasto na babeczki napełnij porcjami masy i owoców. Schłodź w lodówce przez około 1,5 godziny.
Komentarze