Kruche babeczki z owocami i kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Skladniki na ciasto zagniatamy,formujemy kulę i wstawiamy na 1 godzine do zamrazarki.Po tym czasie wyjmujemy ciasto, czekamy chwilę az nabierze temp pokojowej i jeszcze raz zagniatamy, rozwalkowujemy na gr ok 0,3 cm.Szklanką wykrawamy kólka,nimi wylepiamy posmarowane olejem foremki.Dziurawimy widelcem 2-3 razy.Babeczki pieczemy do zrumienienia w temp 180 stopni-ok 20 minut.Wyjmujemy z foremek.
2. Krem budyniowy.
250 ml mleka zagotowujemy, a drugie 250 ml mieszamy z cukrem,wanilią i mąką. Powstałą "mieszaninę" dolewamy do gotującego się mleka i cały czas mieszamy, aż zrobi się gęsta masa. Studzimy ją. Miękką margarynę miksujemy i dodajemy do niej ostudzoną masę. Wszystko dokładnie mieszamy.
Mase przekłądamy do szprycy i nakladamy na babeczki.
Dekorujemy owocami,wbijajac je w krem.
Komentarze