Babeczki szarlotki

4.41 (167 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Z tej ilości składników wychodzi 20 babeczek.

Składniki:

  • Ciasto: 3 szkl. maki
    ● 1/2 szkl. cukru pudru
    ● 1/2 kostki margaryny + do smarowania
    ● łyżka smalcu
    ● jajko + 2 żółtka
    ● łyżka proszku do pieczenia
    ● cukier wanil.
    ● 3 łyżki śmietany
    Oraz: 1,5 kg jabłek
    ● cynamon
    ● cukier puder
    ● bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.41 (167 ocen)

Zobacz również:

Szarlotka Desery Babeczki Babeczki

Babeczki szarlotki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obieramy, kroimy w kawałki i smażymy. Składniki na ciasto zagniatamy. Foremki na babeczki smarujemy smalcem.
  • 2. Foremki wykładamy ciastem. Posypujemy bułka. Nakładamy jabłka, posypujemy cynamonem. Przykrywamy reszta rozwałkowanego ciasta. Nakłuwamy.
  • 3. Pieczemy w temp. 180 °C na złoty kolor. Ostudzone oprószamy cukrem pudrem.

Porady

RADY M. Zasady Świetnie smakują na ciepło z bita śmietaną i gałką lodów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Notka redakcyjna

PPWS_06-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować