BABECZKI STRACIATELLA

0 (0 ocen)

  • 60 min

Lekkie i delikatne babeczki niczym ptasie mleczko, idealny deser po świątecznym obiedzie

  • 60 min

Składniki:

  • -1 szkl. mleka czekoladowego
    -2 szkl. śmietany 18%
    -1/2 szkl. cukru
    -2 łyżki żelatyny
    -6-8 kostek gorzkiej czekolady
    -polewa czekoladowa do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Babeczki straciatella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. .Mleko zagotuj z cukrem,żelatynę połącz z 4 łyżkami zimnej wody i połącz z gorącym mlekiem,dokładnie wymieszaj. Odstaw do ostygnięcia. Śmietanę wymiksuj na najwyższych obrotach miksera ok.2-3 minut,cały czas miksując dodawaj powoli zimne mleko czekoladowe, na końcu starta czekoladę i dokładnie wymieszaj, masę przełóż do silikonowych foremek, i wstaw do lodówki na całą noc. Gotowe babeczki przed podaniem polewamy polewą czekoladową i posypujemy starta czekoladą lub posypką dekoracyjną
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować