Babeczki "kapelusze wiedźmy" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubić z cukrem do białości. Dodać maślankę i olej, zmiksować. Do masy przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, wszystko wymieszać łyżką.
Do foremek na babeczki lub formy do muffin, wyłożonej papierowymi papilotkami nakładać porcje ciasta do 3/4 wysokości papilotki. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 20-25 minut w 180 stopniach. Babeczki wystudzić.
2.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
Końcówki rożków obciąć, będzie to nasza górna część kapelusza.
Roztopioną czekolada posmarować wierzch babeczek.
Biszkopty maczać zaokrągloną stroną w czekoladzie. Obcięte końcówki rożków także zamoczyć w czekoladzie. Biszkopty i końcówki rożków skleić ze sobą tak by powstał nam kapelusz. Kapelusze umieścić na babeczkach i schłodzić w lodówce.
3.Na końcu za pomocą maślanego kremu narysować kokardkę na kapeluszu (krem umieścić w szprycy lub rękawie cukierniczym z małą końcówką do pisania).
Komentarze