Babeczki Duplo

0 (0 ocen)

Słodkie babeczki, lekko waniliowe. Przygotowane z wykorzystaniem batoników Duplo. Udekorowane delikatnym, kakaowym kremem na bazie bitej śmietany. Proste i smaczne. Polecam!

Składniki:

  • Ciasto:
    2 jajka
    1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia
    szczypta soli
    ½ szkl. cukru
    ½ szkl. mleka
    1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
    1 ¾ szkl. mąki pszennej
    ½ szkl. rozpuszczonego i ostudzonego masła
    5 batoników Duplo

    Krem:
    250 ml. śmietany 36 %
    2 łyżki cukru pudru
    1 łyżeczka kakao

    Dodatkowo:
    batoniki Duplo do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Krem

Babeczki duplo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Jajka roztrzepać z mlekiem, masłem i ekstraktem z wanilii. W drugiej misce wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać do mokrych i wymieszać. Na koniec dodać pokrojone na kawałki Duplo. Masę przelać do formy wyłożonej papilotkami do ¾ ich wysokości. Babeczki piec w 190st.C około 15 minut. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i wystudzić na kratce.
  • image-0h2eny3 2. Krem: Śmietanę ubić na sztywno i cukrem pudrem. Pod koniec ubijania wsypać przesiane kakao i wymieszać. Ostudzone babeczki udekorować kremem. Wierzch przyozdobić batonikami Duplo. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować