Babeczki czekoladowe z kremowym nadzieniem i wiśnią

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Jako że jestem wielbicielką wszsytkiego co czekoladowe oto muffiny z kremowym serkiem i wiśniową niespodzianką

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - masło: 100 gramów
    - kakao: 40 gramów
    - brązowy cukier: 100 gramów
    - jajka: 2 sztuki
    - mąka pszenna: 100 gramów
    - proszek do pieczenia: 0.5 łyżeczki
    - ser twarogowy smietankowy np. President: 200 gramów
    - 1 słoik konfitury wiśniowej: 250 gramów
    - cukier biały: 3 łyżki
    - białko jajka: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Babeczki czekoladowe z kremowym nadzieniem i wiśnią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. •Piekarnik nagrzać do 175 stopni. W rondelku na małym ogniu roztopić masło, dodać kakao, wymieszać do rozpuszczenia i zagotować. Odstawić z ognia, dodać 3 łyżki konfitury wiśniowej (z wiśniami lub bez), cukier, jajka, przesianą mąkę razem z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać łyżką do połączenia się składników.
    •W miseczce wymieszać łyżką twaróg śmietankowy z mąką, białym cukrem i białkiem jaja.
    •Czekoladową masę wyłożyć do papilotek włożonych we wgłębienia formy na muffiny lub do blaszanych foremek na mini tarty. Masą wypełnić pojemniczki nie więcej niż do około 1/2 - 2/3 ich objętości. Na wierzch wyłożyć masę serową a w środek włożyć po 3 wiśnie z konfitury lub syropu (uwaga: foremki nie mogą być całkowicie wypełnione, gdyż ciasto urośnie jeszcze podczas pieczenia). Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 23 minuty.
    •Ostudzić na metalowej kratce. Udekorować pozostałymi wiśniami z konfitury i syropem. Można jeść jeszcze ciepłe, można zamrażać
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować